Menu Sluiten

Omheiningen


Omheiningen

Informatie rond omheiningen.

Omheiningen zijn een constructie om gebieden af te scheiden of de toegang tot deze gebieden te beperken. Lage omheiningen hebben in het algemeen meer een signaalfunctie of een esthetische functie. In tegenstelling zijn hoge omheiningen bedoeld om de toegang te beperken en beheren. Omheiningen worden gebruikt om zowel mensen als dieren de toegang te beperken. Sommige omheiningen worden ook gebouwd om zand, sneeuw en algemeen weer overlast te verminderen.

Voor balsporten worden meer gespecialiseerde omheiningen rond het sportveld geplaatst, zodat deze omheiningen als ballenvanger kunnen dienen. Voor erfafscheiding zijn de meest gebruikte omheiningen bouwhekken, koorhekken, dranghekken en traphekken. Deze omheiningen dienen om de dieren op de weide te houden, zonder deze een kans tot ontsnapping te geven. Info over omheiningen

Gegevens over Omheiningen

Indien omheiningen aan hoge veiligheid graden moet voldoen, bijvoorbeeld om overklimmen tegen te gaan, kan deze prikkeldraad of speerpijlen bovenop de omheiningen bevatten. Deze types omheiningen worden vaak gezien aan gevangenissen.

Houten omheiningen worden vaak gekozen voor de warme uitstraling die deze omheining heeft. Afhankelijk van het type hout dat men kiest, geeft men een andere sfeer aan de omheining en het gebied dat het beschermt.

Omheiningen die met geweven draad afsluiten is al jaren een favoriet en een echte klassieker geworden. Men kan voor standaard vierkant gewoven kiezen, met versteviging, met een betonplaat onderaan,… Mogelijkheden met staaldraden omheiningen zijn vrijwel eindeloos, waardoor ze zo populair zijn.

Een ander type omheiningen is de decoratieve sier omheiningen, die vooral gebruikt worden om op een klassieke en stijlvolle manier een domein af te sluiten. Decoratieve omheiningen worden vaak met sierspijlen geplaatst, en met een sierpoort in de omheining. Deze omheiningen zijn vaak duurder sinds deze fijner worden afgewerkt.

Meer info over omheiningen nu op www.segaf.be.

Tags

3d Enkelstaalmat Afsluiting | 3d Enkelstaalmat Omheining | 3d Enkelstaalmat | Aflsuiting Geweven Draad | Afsluiting Natuurlijk Materiaal | Afsluiting Ursusdraad | Ballenvanger |